sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Koulupukuinnostus

Viikonlopun aikana olen viimein saanut noita kangaskasoja eteenpäin. Kunikon vankilapuku kaipaa koristeluja ja kengät pitää tietysti muokata. Koulupuvun hameen vekit silitin viimein, paidasta uupuu huolittelut, napit, sekä tasku. Mitään kenkiä en ole vieläkään kelpuuttanut muokattavaksi, mutta on tässä onneksi kuukausi aikaa.

Tuli kyllä koulun käsityötunnit mieleen kun tänään kirjailin Kunikon paidan kaulukseen merkin käsin. Oli kyllä mukavaa.



Yhtään en kyllä ymmärrä mistä tuo rusertava juttu tuohon on ilmestynyt. Toivotaan että saa irti kun vähän hinkkaa jollain aineella. Pitää vielä huolitella tuo kuvio kunnolla kun saan pienemmät sakset ja Ranskan versiota Erikeeperistä. Tulen taas kohtaamaan "hemmetin ulkomaalaiset" -katseita..

Mutta olen niin iloinen tästä puvusta! Tämä on toinen koulupuku, jota teen ja ensimmäisen tekemisestä on vierähtänyt jo aikaa.

Vielä täytyy laittaa fiilistelykuva paidasta.

lauantai 20. maaliskuuta 2010

Kefka

Olen jo pitemmän aikaa ollut sitä mieltä että olen lopen kyllästynyt Kefkaan, enkä voisi kuvitellakaan esiintyväni tuona hahmona. Kuitenkin nyt eksyin katsomaan Kefka-videoita sun muuta härpäkettä ja innostuin jälleen hahmosta. "I'm gonna kill someone today.."

Pukuunhan olin pitkän aikaa hyvin tyytyväinen ja pidin sitä parhaana aikaansaannoksenani. Mutta nyt kangasvalinnat tuntuvat hyvin huonoilta ja tuntuu että olen mennyt turhankin suuripiirteisesti joidenkin asioiden suhteen. On totta, että kun tein kyseistä pukua, kuvamateriaalia hahmosta ei ollut niin paljon kuin nykyään (Dissidia). Seuraavaksi luvassa suuri tunnustus... Älysin joku kuukausi sitten, että valtavasta räknäilystäni huolimatta olen tehnyt puvun peilikuvana! Fail~

Esiintymiseeni kisassa olen muuten tyytyväinen, olisi vain pitänyt käyttää enemmän sitä aikaa. Muutenkin olen eläytymiseen ihan suhtkoht tyytyväinen, useita asioita hahmosta olen tosin sisäistänyt vasta myöhemmin.. Esiintymisen kannalta hahmo olisi ollut valmis Traconin jälkeen tai ehken jopa Traconissa. Tai, no valmis ja valmis, ei nyt koskaan valmis voi olla. On se hassua miten sitä osaa eläytyä aivan eri tavalla kun pitää samaa hahmoa useassa eri conissa. Pitäisi ruveta pitämään kunnolla harjoituksia hahmosta ennen conia, vaikkei menisikään kisaan.

Jos innostus jatkuu, niin puku menee kyllä aikalailla kokonaan uusiksi. Peruukin saa kyllä muokkaamalla kuntoon, mutta muuten taitaa olla melko käyttökelvotonta tavaraa. Paitsi viitan vuori! Ja legginssit. Meikkejä tietysti löytyy myös. Mutta joo. Ehkä tämä tästä laantuu niin ei heti Suomeen palatessa tarvitse syytää niitä muihin cosseihin mietittyjä rahoja uudestaan Kefkaan.

Tai ehkä jos tekisi Kefkan toisen puvun, hmm, asiaa! Myssy miettii!

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Mietteitä tulevista cosseista ja crossplaysta.

Hivenen cosplaymietteitä täytyy kirjoitella. Innostus Kunikoon on nousussa, koska puvuista alkaa jo saada selvää, miltä ne tulevat näyttämään. Naurattaa ainoastaan, että Kunikon vankilapuvussa kalleimmaksi asiaksi nousi vetoketju.

Näitä pikkuhiljaa eteenpäin tehdessäni olen pyöritellyt mielessäni tulevia cosseja ja pikkuhiljaa päähänpintymäksi alkaa nousta yhdentyyppinen cossi: kaunis poika. Ennen Ouran high school host club -maniaa suunnittelimme poikaystäväni kanssa tekevämme Kaoru twinsit, mutta idea on jokseenkin kulahtanut..



Menenee aika monta vuotta ennen kuin maniasta on toivuttu ja voi harkita kyseisen cossin tekemistä.. Jos silloinkaan. Vähän on mennyt maku kyseiseen sarjaan.

Mutta onneksi löysin uuden iloisen sarjan, jossa on kauniita poikia! Yumeiro pâtissière! Satsuki Hanabusa vaikuttaa iloiselta hahmolta, mutta kaipaisi ehken muita Sweets princejä seurakseen..



Koulupukua ajattelin, vaikka leipurinpukukin on kyllä kiehtova.. Ongelmana tämänkaltaisessa cossissa minulla on lantio. Se on LEVEÄ. Verrattuna muuhun kehoon siis. Ero vyötäröni ja lantioni välillä on melkein 20cm, mikä on minusta hurjaa. Koska hahmo on poika, tämä ei ole hyvä asia.. Sentään vartaloni yrittää edes olla vähän tiimalasi, eikä vallan päärynä, niin minulla voisi olla edes jonkin sortin mahdollisuuksia saada vartaloni sopimaan cossiin. Onnekseni minulla on pienet tissit, niin saan lytättyä ne ilman suurempia tuskia.

Koen kasvoni melko mukautuvaisiksi, että kun meikkaan pisamat piiloon ja korostan oikeita paikkoja, luulisi toimivan.

Aiemmissa crossplayssani hahmojen vaatteet ovat olleet armollisempia ja piilottaneet tuota vyötäröä ja lantiota hyvin. Muutenkin hahmot ovat olleet sirkustelttamaisen adrogyyneja, eli huomio kiinnittyy ensin upeaan pukuun ja sukupuoli jää pienemmälle huomiolle. Tällaisessa kauniissa pojassa armoa ei anneta..

Kuinka olla poikamaisempi?


Edit: Tulihan minulla mieleen vielä yksi tähän kategoriaan kuuluva hahmo: Sougo Okita Gintamasta. Pääsisin väsäämään iloista isoa asetta. *_*

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Kauluskriisi

Tänään innostuin tekemään Kunikon cosseja eteenpäin. Ensiksi leikkasin viimeinkin kappaleet Kunikon vankilapukuun, jonka jälkeen rupesin säätämään koulupuvun kauluksen kanssa. Joka osoittautuikin vaikeammaksi kuin kuvittelin..

Kauluksiahan olen jonkun verran tehnyt ja muokkaillut, mutta yleensä kaulukset ovat olleet pystykauluksia. Pystykaulushan on äärimmäisen helppo tehdä, leikkaa vain oikean mittaisen suoran kappaleen ja städääm, se on siinä. Seilorikaulusta en ole koskaan tehnyt, mutta sen verran osasin päätellä, että tähän pitää leikata vähän muotoa, kun sen pitää laskeutua alaspäin. Aloitin helpoimmasta, eli katsoin mallin kauluksen kaavaa, mutta huomasin tämän käyttökelvottomaksi. Kaulus oli nimittäin tehty jotenkin oudosti kahdesta kappaleesta, jota en vain käsittänyt. Tähän taustatietona: yritin etsiä käsityölehtiä kirjastosta, mutta eihän siellä oltu kuultukaan moisista ja kauhean etsinnän jälkeen löysin lehtikaupasta käsityölehden, jossa oli juuri ja juuri varteenotettavia malleja, joita tosin on täytynyt muokkailla HUOMATTAVASTI. Jos olisin kotosuomessa, olisin etsinyt vähän paremman mallin tähän hommaan..

Mutta ei pienistä luovuteta! Seuraavaksi lähdin mallaamaan kaulusta leivinpaperille. Niin tosiaan, teen kaikki kaavani leivinpaperille. Tapa on opittu äidiltäni ja hämmennyin joskus vuosi sitten kun kuulin kaavapaperista..
















Näin katsellaan miten kaartuu. Tästä tekemääni kaavaan en ollut tyytyväinen, joten yritetääs toisella tavalla.



Näitä säätelin jonkin aikaa kunnes meni vain hermot ja katsahdin neuvoa internetin ihmeellisestä maailmasta, josta löysin kuvan kauluksen kaavasta. Niinpä katsoin vain paidasta kauluksen sisäkaarteen pituuden ja piirsin muuten vapaalla kädellä. Sitten leikkasin ja testasin paitaan.




Kiinni nuppineuloilla ja jännitys miltä näyttää päällä..



Hyvin toimii, kunhan leikkaa kankaasta vain pidemmäksi! Valitettavasti voin näyttää teille kuvan paidasta ainoastaan hyvän ystäväni Herra Tuolin päällä, mutta ehken siitä jotain selvää saa.

Tietenkään kauluksen tekeminen ei jatkunut menestyksekkäästi: intouduin liikaa tästä onnistumisesta ja unohdin leikata saumanvarat. No tietenkinhän piti sitten leikata uusiksi, liian pienihän se ilman saumanvaroja väistämättä on.



Tässä siis todistusaineistoa tästä kankaan tuhlauksesta. Onneksi voin lohduttautua sillä, ettei kangas ollut kallista, 4€ metri! Eikä edes ole mitään lakanakangas-laatua, vaan ei yhtään läpinäkyvää ja tukevaa kangasta. Sanon vain että Ranskan kangaskaupat ovat sydän.

Menenee jonkun aikaa että pääsen eteenpäin kauluksen kanssa, koska en pääse silittämään tukikangasta. Silitysrauta nimittäin päätti yhtäkkiä viime viikolla irtisanoa itsensä, on/off nappi jäi kiinni sormeen! Tietysti yritin laittaa asiat paikoilleen siinä, mutta ei se vain alkanut pelittää. Host äiti menetti hermonsa, on joutunut ostamaan jokaiselle au pairille uuden silitysraudan. Toivotaan, ettei uuden hankkimiseen mene hirveän kauan, niin cossien, kuin kasvavan silitysvuorenkin takia. Pitää tehdä cosseja nyt vain niin pitkälle kuin ilman silitysrautaa pystyy. (eli ei pitkällekään..)

lauantai 13. maaliskuuta 2010

Hiuksia.

Cosplayt ovat nyt jumineet paikoilleen (yhtäkkinen inspiraation puutos), mutta kuiturastat alkavat olla valmiit. Sain viimein heitettyä niiden päälle sitä kiehuvaa vettä, mutta kierteet eivät vaikuttaneet oikein luotettavilta vielä silloin, joten päätin vielä työstää hiustenkuivaajan kanssa. Nyt alkavat vaikuttaa hyvältä, katsoo vielä, jos joitakin varmistelisi vielä sillä vedellä.
















Tässä vauvelit ovat kuuma vesi -käsittelyssä. Heitän päälle vain vähän lämmintä vettä hanasta ja kiehuvaa teepannusta ja annan oleskella lämmössä jonkun aikaa. Sitten viileää vettä päälle että voi upottaa kädet sekaan, tarkastaa kierteet, kylmää vettä ja kuivumaan.

Nyt mietityttää vain, että milloin saan ne päähän. Tänään liikuskellessani kaupungilla minut pyydettiin hiusmalliksi kilpailuun toukokuussa. Että en tiedä miten paljon hänen täytyy hiusteni kanssa pähkäillä, että voinko pitää tuollaisia. Mutta viimeistään toukokuun jälkeen.

keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Projekteja

Hirveä hinku on ollut kirjoittaa vaikka kuinka pitkään, mutta kun ei ikinä kerkeä tai jaksa. Sen siitä saa kun ei nuku..

Tosiaan, tällä hetkellä liikun Ranskassa, Carriéres sur Seinella (RER 15 min Pariisiin) au pairina. Alkuun suunnitelmana oli, että pitäisin vuoden tauon cossaamisesta, mutta kuten arvata saattaa, ei siitä mitään tullut.

Ensimmäiseen ranskalaiseen coniini pääsin jo parin viikon kuluttua saapumisestani ja tapahtumahan oli Paris manga & scifi show. Tapahtuma oli kuulemma Ranskan mittakaavalla pieni, mutta tämä suomalaistyttönen oli kyllä ihan pyörällä päästään tapahtumapaikalla. Lipun etukäteen ostaneet pääsivät sisälle tuntia aiemmin ja vaikka menin paikalle jo silloin, jouduin jonottamaan sisäänpääsyä parisenkymmentä minuuttia. Sisälle päästessäni oli pakko tarkistaa ensimmäisenä myyntikojut. Paikalla oli Japani pienoiskoossa!

Ohjelmaan kuitenkin petyin, pelkkien visailujen sun muiden katsominen ei ole mielestäni niin viihdyttävää, että malttaisin sitä koko päivän. Onneksi kuitenkin molempina päivinä oli sekä pari- että yksilöcosplaykisa. Kisoissa puvut olivat suurimmaksi osaksi hyvin tehtyjä, mutta tietenkin sekaan mahtui niitä säälittäviäkin yrityksiä. Yksi ryhmäcossi yllätti minut täysin, kymmenen hengen ryhmäcossi ja onnistunut tanssiesitys! Kun joskus Suomessa näkisi jotain sellaista..

Manga & scifi showssa liikuin omassa kummallisessa asussani. Kun sain selville, että Ranskassa oleiluni aikana on muitakin tapahtumia, cosplayideat alkoivat heti pyöriä mielessäni. Olen iloinen että host äidilläni on ompelukone, jota voin käyttää! Koneen kanssa on kyllä vähän ongelmia.. Se on vanha, oleillut kymmenen vuotta varastossa ja tänä aikana siitä on tullut hyvin omapäinen. Se vaan sotkee, katkoo ja tekee milloin mitäkin sille langalle. Ja joskus vain ihan muuten vaan huvin vuoksi kieltäytyy ompelemasta. Olen yrittänyt puhdistaa sitä, olen vaihtanut alalangat kokonaan puolista siltä varalta jos on liian löysällä, mutta ei auta. Sillä on siis vain hankala luonne. Tämän takia tuntuu, etten vain saa vaatteista niin siistin näköisiä, kuin saisin kunnolla toimivalla koneella..



Mutta tosiaan nyt on kolme projektia käynnissä ja lisää suunnitelmissa. Ensimmäiseksi tekeillä on Kunikon koulupuku cossi Lovin' Japaniin huhtikuun lopussa. Hame tuohon on jo valmiina, tekaisin tuossa viime viikolla. Ainakin on tarpeeksi lyhyt! Pantsut vilkkuvat jo kävellessä..


Paidan aloitin myös, kappaleet ommeltu yhteen ja hihat paikoillaan. Seuraavaksi kun on aikaa niin ruvetaan suunnittelemaan kaulusta. Ja tuo tasku.. En ole täysin varma miten sellainen tehdään, mutta enköhän jonkun ratkaisun keksi kun pyörittelen kankaita. Luovat ratkaisut kunniaan!



Kunikon kenkien suhteen olen vielä mietteliäs. Muokkauksen jälkeen toimisivat pitkävartiset maiharit, mutta on vähän liian tyyristä.. Pitempivartiset tennarit ovat tällä hetkellä jos ei löydy parempaa -vaihtoehtona. Cosplay.comissa joku oli käyttänyt lenkkareita. Pohja toimii todella hyvin, mutta varsi näytti todella huonolta niissä kengissä. Siksi haluaisin, että kengissä, joita lähden muokkaamaan, olisi edes vähän vartta. Näin varren saa jatkettua helpommin pitkäksi.

Bumerangi jää toistaiseksi pois, koska en halua nähdä hirveätä vaivaa ja jättää sitä tänne Ranskaan.. Tai maksaa hirveitä maksuja lentokoneessa. Teen sen sitten johokin coniin Suomessa. Samalla myös pakotan itseni pitämään cossia uudelleen.

Peruukki on vielä tilaamatta, täytyisi puhua host äidin kanssa, että onnistuuko palkanmaksu myös tilille. Mutta se jää viikonloppuun, koska viikkoisin hän on niin kiireinen, ettei ehdi keskustella.



Eihän minulle tietenkään riitä yksi ainoa cossi Lovin' Japaniin. Toinen cosseista on siis Kunikon vankilapuku. Mekkoon löysin jo kankaan, mutta ompelua en ole aloittanut. Löysin viidellä eurolla kahdet balleriinat, joista toiset aion muokata tähän kengiksi. Musta nauha kaulaan tulee koulupuvun jämäkankaista.

Yksinkertaisilla cosseilla mennään nyt. Ihan mukavaa välillä tehdä tällaisia, kun ei tarvitse miettiä niin tuhottomasti. Rentouttavaa suorastaan.

Mutta muita projektejani. Aloitin tekemään uutta tukkaa itselleni aivan ex tempore, koska löysin kirkaanpunaista ja vihreää kuitua 1,40€ puntti! Suomessa kyseinen tavara maksaa 6-12€ puntti, lukuunottamatta joitakin dreadvioletin tarjouksia. Tulossa siis punapohjaiset rastat vihreillä kierteillä. Kunhan heitän päälle kuumaa vettä ja katson että kierteet menevät hyvin niin ovat valmiit. Aloitin viikonloppuna tekemään animea katsoessani ja sain tänään viimeisen tehtyä tuohon vesivaiheeseen. Eli tupeerasin, kiersin ja puhalsin hiustenkuivaajalla kuumaa ilmaa. Jonkun aikaa menee varmaan että laitan päähän, haluan nauttia vähän aikaa tästä animesöpöstä vaaleanpunaisesta pörrötukasta!

Viikonloppuna ostellessani kankaita hairahduin ostamaan kangasta myös ihan minulle itselleni OMIIN vaatteisiini. Ostin ihanaa punavalkoraidallista vähän kiiltävää kangasta, josta aion tehdä ylisöpön mekon. Tämä ostos oli oikeastaan protesti yhdelle ihanalle punavalkoraidalliselle mekolle, jonka näin yhdessä vintagekaupassa. Tämän hintalapussa luki 95€..

Täytyy kyllä ottaa kuvia tekeleistäni kunhan on aikaa ja jaksamista. Suunnittelin tekeväni sen jo tähän merkintään, mutten kyllä enää jaksa. Myöhemmin siis lisää!

maanantai 1. maaliskuuta 2010

Alku, historia, kaikki

Nyt minä sen tein! Tosin loppujen lopuksi blogista tuli laajempi kuin alkuun ajattelin. Olen nimittäin jo pitempään suunnitellut cosplay-aiheista blogia, mutta nyt näin yön pikkutunteina tuli mieleeni, että miksi jättäisin pois muut näperrysrakkauteni eli muutenkin omien vaatteiden tekemisen sekä hiusten näpertämisen. Hiuksista siis lähinnä kuiturastat, peruukit sun muut.
Ja tosiaan, kiitos Ilonalle, joka pitää cosplayblogiaan täällä. Hänen innostamanaan viitsin itsekin ruveta hommaan.

Olen siis ommellut aivan pikkukakarasta lähtien, alkuun niin että äiti kertoi aina mikä sauma seuraavaksi ommellaan, mutta siitä siitä olen sitten oppinut omatoimiseksi taituriksi. Cosplay alkoi kiinnostaa lukion ensimmäisellä ja ensimmäinen cosplay tulikin Animecon V vuonna 2007. Ystäväni kanssa keksimme kuinka loistavaa olisi cossata hattivatteja ja eihän hattivatti koskaan liiku yksin, joten hommasimme kavereita mukaan! Viiden hattivatin ryhmä sitten huvitti kanssaconittajia viikonlopun ajan..











Tästä innostuneena aloin jo miettimään seuraavaa cossiani, joka tuli olemaan Dokuro-chan Bokusatsu Tenshi Dokuro-chanista. Dokuro-chanin pikkupöksyt vilkkuivat viikonlopun ajan Kirsikankukkacon II vuonna 2008.










Seuraavaksi oli vuorossa jo vuodesta 2007 suunnitteilla ollut unelmacossini: Kefka. Kefka oli ensimmäinen suurempi cossini ja rahaa siihen meni enemmän kuin mihinkään cossiin sen jälkeen (toistaiseksi). Rahaa meni erityisesti kasvomaaleihin, kiinnityspuuteriin yms. koska en ennestään sellaisia omistanut. Satsaus onneksi kannatti: sijoituin Nekoconin cosplaykisassa toiseksi, sekä sain "Värikäs eläytyminen" -kunniamaininnan. Kefka sai toisenkin esiintymisen seuraavana vuonna Traconissa, tällä kertaa hivenen epäonnistuneella peruukilla. Tuosta lähti minun peruukinmuokkaukseni käyntiin. Kuvasta kiitos Ville Huovilalle.




Tämän jälkeen oli vielä pakko saada samalle kesälle Animecon VI joku cossi. Rahaa ei ollut paljon joten tein ghettocossin Tonberrysta. Ajatuksena ei ollut tehdä minkään tietyn Final Fantasyn Tonberryä vaan ylipäätään Tonberry.











Sitten Tsukiconin lauantai mentiin jännittävällä hiushärpäkkeellä sekä sunnuntai "Lady Kefkalla", eli Kefkan jämäkankaista tehdyllä hameella, Kefkan paidalla ja randomasioilla yhdistettynä asuun. Tietysti myös Kefka tyylinen meikki!
Lauantain puvussani tutustuin hiuslisäkkeisiin ja niissä cyberloxiin ja foamiin. Toivoisin lisää tilaisuuksia, missä käyttää noita niin kehtaisin ruveta tosissani väsäämään tuollaisia otusperuukkeja. Hame on joskus kauan sitten itse tekemäni, muovimaisesta verhokankaasta sekä rakas itseommeltu muumitakki.



Seuraava uusi cossi tuli Kitaconiin 2009, Amanon Setzer sekä pehmolelu Ultros. Setzeriin en ole lainkaan tyytyväinen, paitsi takkiin. Peruukki ei toimi, eivätkä kengät.. Muutenkin minua mietityttää miksi edes cossasin kyseistä hahmoa. Takin tekeminen oli kuitenkin hauskaa: vietin kultakoristelujen parissa kuusi tuntia putkeen kouluni kuvaamataidon luokassa. Ultrokseen olen erittäin tyytyväinen, tahtoisin ottaa hänet mukaan jokaiseen coniin! Cosplaykisasta Ultros saikin maninnan: "Kisan parhaat lonkerot".





Kitaconin toisena päivänä ryhdyin absurbiksi: cossasin Lifestreamia Final Fantasy VII! Suunnitelmana oli, että ystäväni olisi ollut Holy kanssani, mutta puku ei valmistunut kyseiseen tapahtumaan. Asia korjattiin kesällä Animeconissa lisänä vielä yksi absurdi cossi: Meteor!


Lifestreamin pukua oli ihanaa väsätä, ei tarvinnut tehdä täysin kuvan mukaista vaan sai improvisoida. Rakastin varsin siipihärpäkkeiden tekoa, unohduin niiden pariin yhdeksi päiväksi! Kun tuli niiden kuljetuksen aika, kirosin itseni melko moneen otteeseen..

Myös Meteorin pukuun pääsin vaikuttamaan, mutta harmillisesti jouduimme menemään hyvin pienellä budjetilla puvun suhteen..





Animeconin lauantaina ja sunnuntaina liikuinkin lähes alasti. Olin suunnitellut tekeväni Shivan Final Fantasy X, mutta kun näin kuvat Bakaconissa olleesta Shivasta, päätin etten samaa rupea tekemään. Ihomaalit oli kuitenkin jo ostettu, mikä siis neuvoksi? Amanon Shiva! Jälleen yksi cosseista, joissa pääsin improvisoimaan materiaalin puuttuessa. Tästä cossista pidän kaikista eniten tähän mennessä tekemistäni.




Peruukin tekeminen oli jännittävää, varsinkin kun onnistuin pilaamaan sinisen värin edellisenä iltana! Tietenkin minun oli pestävä se pois ja ruvettava väsäämään uudestaan. Voitte varmaan kuvitella stressin.. Mutta onneksi toisen pystyyn nostamisen jälkeen peruukista tuli parempi kuin aiemmin.







Tästä improvisoinnista innostuneena tein Ropeconiin 2009 White magen. Jälleen kerran, ei mistään tietystä Final Fantasysta, vaan vähän kuin minä White magena. Puku on tehty äitini vanhoista lakanoista ja White mage -talvitakki ylijääneistä punaisista kolmioista. Keppi on isäni tekemä, paitsi tietenkin minun koristelemani. Kurjakkeen pää ei halunnut pysyä kasassa ja on vieläkin huoneeni nurkassa pää katkenneena..





Ropeconiin tein myös ghetto-Hojon, josta tuli ghetompi kuin ajattelin, koska en saanutkaan labratakkia kaveriltani lainaan. Peruukkikin on niin huono, että kun teen uusintaversion, joudun ottamaan täysin alusta. En siis edes laita kuvaa tänne.






Cosplaygaala 2009 sekä Zorn ja Thorn. Sijoitus ryhmäkilpailussa kolmas. Näiden pukujen kanssa meillä oli turhan kiire, josta johtuen esimerkiksi kengät ovat perseestä. Jotkut muutkin ratkaisut olisivat voineet olla parempia, mutta pidän tässä cossista.












Tämän jälkeen olen randompukuillut kirjamessuilla sekä Paris manga & scifi showssa. Seuraava oikea cossi tulossa Lovin' Japaniin huhtikuun lopulla.






















Hiukset alkoivat kiinnostaa erityisesti yläasteella, jolloin ensin laitettiin otsatukka vihreäksi, myöhemmin kuljettiinkin jo puoli tukkaa vihreänä. Jälkeenpäin on kokeiltu väriskaalaa laidasta laitaan, pitkää, lyhyttä, kaljua, kuiturastoja.. Mutta vielä on kokeilematta!

Yksi hiuskuva iloksi. Blogista tulee siis löytymään skitsoilujani cossieni, hiuksieni ja omien vaatteideni suhteen. Minulla on aina liian monta projektia käynnissä yhtä aikaa, kuten tällä hetkellä kolme cossia, yhdet kuiturastat ja ostinhan kankaan omaan mekkoonikin.. Mutta näistä lisää päivitystä myöhemmin.

Edit: Kuvat kyllä ovat asettuneet tosi huonosti tähän. Jatkossa paremmin!