keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Projekteja

Hirveä hinku on ollut kirjoittaa vaikka kuinka pitkään, mutta kun ei ikinä kerkeä tai jaksa. Sen siitä saa kun ei nuku..

Tosiaan, tällä hetkellä liikun Ranskassa, Carriéres sur Seinella (RER 15 min Pariisiin) au pairina. Alkuun suunnitelmana oli, että pitäisin vuoden tauon cossaamisesta, mutta kuten arvata saattaa, ei siitä mitään tullut.

Ensimmäiseen ranskalaiseen coniini pääsin jo parin viikon kuluttua saapumisestani ja tapahtumahan oli Paris manga & scifi show. Tapahtuma oli kuulemma Ranskan mittakaavalla pieni, mutta tämä suomalaistyttönen oli kyllä ihan pyörällä päästään tapahtumapaikalla. Lipun etukäteen ostaneet pääsivät sisälle tuntia aiemmin ja vaikka menin paikalle jo silloin, jouduin jonottamaan sisäänpääsyä parisenkymmentä minuuttia. Sisälle päästessäni oli pakko tarkistaa ensimmäisenä myyntikojut. Paikalla oli Japani pienoiskoossa!

Ohjelmaan kuitenkin petyin, pelkkien visailujen sun muiden katsominen ei ole mielestäni niin viihdyttävää, että malttaisin sitä koko päivän. Onneksi kuitenkin molempina päivinä oli sekä pari- että yksilöcosplaykisa. Kisoissa puvut olivat suurimmaksi osaksi hyvin tehtyjä, mutta tietenkin sekaan mahtui niitä säälittäviäkin yrityksiä. Yksi ryhmäcossi yllätti minut täysin, kymmenen hengen ryhmäcossi ja onnistunut tanssiesitys! Kun joskus Suomessa näkisi jotain sellaista..

Manga & scifi showssa liikuin omassa kummallisessa asussani. Kun sain selville, että Ranskassa oleiluni aikana on muitakin tapahtumia, cosplayideat alkoivat heti pyöriä mielessäni. Olen iloinen että host äidilläni on ompelukone, jota voin käyttää! Koneen kanssa on kyllä vähän ongelmia.. Se on vanha, oleillut kymmenen vuotta varastossa ja tänä aikana siitä on tullut hyvin omapäinen. Se vaan sotkee, katkoo ja tekee milloin mitäkin sille langalle. Ja joskus vain ihan muuten vaan huvin vuoksi kieltäytyy ompelemasta. Olen yrittänyt puhdistaa sitä, olen vaihtanut alalangat kokonaan puolista siltä varalta jos on liian löysällä, mutta ei auta. Sillä on siis vain hankala luonne. Tämän takia tuntuu, etten vain saa vaatteista niin siistin näköisiä, kuin saisin kunnolla toimivalla koneella..Mutta tosiaan nyt on kolme projektia käynnissä ja lisää suunnitelmissa. Ensimmäiseksi tekeillä on Kunikon koulupuku cossi Lovin' Japaniin huhtikuun lopussa. Hame tuohon on jo valmiina, tekaisin tuossa viime viikolla. Ainakin on tarpeeksi lyhyt! Pantsut vilkkuvat jo kävellessä..


Paidan aloitin myös, kappaleet ommeltu yhteen ja hihat paikoillaan. Seuraavaksi kun on aikaa niin ruvetaan suunnittelemaan kaulusta. Ja tuo tasku.. En ole täysin varma miten sellainen tehdään, mutta enköhän jonkun ratkaisun keksi kun pyörittelen kankaita. Luovat ratkaisut kunniaan!Kunikon kenkien suhteen olen vielä mietteliäs. Muokkauksen jälkeen toimisivat pitkävartiset maiharit, mutta on vähän liian tyyristä.. Pitempivartiset tennarit ovat tällä hetkellä jos ei löydy parempaa -vaihtoehtona. Cosplay.comissa joku oli käyttänyt lenkkareita. Pohja toimii todella hyvin, mutta varsi näytti todella huonolta niissä kengissä. Siksi haluaisin, että kengissä, joita lähden muokkaamaan, olisi edes vähän vartta. Näin varren saa jatkettua helpommin pitkäksi.

Bumerangi jää toistaiseksi pois, koska en halua nähdä hirveätä vaivaa ja jättää sitä tänne Ranskaan.. Tai maksaa hirveitä maksuja lentokoneessa. Teen sen sitten johokin coniin Suomessa. Samalla myös pakotan itseni pitämään cossia uudelleen.

Peruukki on vielä tilaamatta, täytyisi puhua host äidin kanssa, että onnistuuko palkanmaksu myös tilille. Mutta se jää viikonloppuun, koska viikkoisin hän on niin kiireinen, ettei ehdi keskustella.Eihän minulle tietenkään riitä yksi ainoa cossi Lovin' Japaniin. Toinen cosseista on siis Kunikon vankilapuku. Mekkoon löysin jo kankaan, mutta ompelua en ole aloittanut. Löysin viidellä eurolla kahdet balleriinat, joista toiset aion muokata tähän kengiksi. Musta nauha kaulaan tulee koulupuvun jämäkankaista.

Yksinkertaisilla cosseilla mennään nyt. Ihan mukavaa välillä tehdä tällaisia, kun ei tarvitse miettiä niin tuhottomasti. Rentouttavaa suorastaan.

Mutta muita projektejani. Aloitin tekemään uutta tukkaa itselleni aivan ex tempore, koska löysin kirkaanpunaista ja vihreää kuitua 1,40€ puntti! Suomessa kyseinen tavara maksaa 6-12€ puntti, lukuunottamatta joitakin dreadvioletin tarjouksia. Tulossa siis punapohjaiset rastat vihreillä kierteillä. Kunhan heitän päälle kuumaa vettä ja katson että kierteet menevät hyvin niin ovat valmiit. Aloitin viikonloppuna tekemään animea katsoessani ja sain tänään viimeisen tehtyä tuohon vesivaiheeseen. Eli tupeerasin, kiersin ja puhalsin hiustenkuivaajalla kuumaa ilmaa. Jonkun aikaa menee varmaan että laitan päähän, haluan nauttia vähän aikaa tästä animesöpöstä vaaleanpunaisesta pörrötukasta!

Viikonloppuna ostellessani kankaita hairahduin ostamaan kangasta myös ihan minulle itselleni OMIIN vaatteisiini. Ostin ihanaa punavalkoraidallista vähän kiiltävää kangasta, josta aion tehdä ylisöpön mekon. Tämä ostos oli oikeastaan protesti yhdelle ihanalle punavalkoraidalliselle mekolle, jonka näin yhdessä vintagekaupassa. Tämän hintalapussa luki 95€..

Täytyy kyllä ottaa kuvia tekeleistäni kunhan on aikaa ja jaksamista. Suunnittelin tekeväni sen jo tähän merkintään, mutten kyllä enää jaksa. Myöhemmin siis lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti