maanantai 1. maaliskuuta 2010

Alku, historia, kaikki

Nyt minä sen tein! Tosin loppujen lopuksi blogista tuli laajempi kuin alkuun ajattelin. Olen nimittäin jo pitempään suunnitellut cosplay-aiheista blogia, mutta nyt näin yön pikkutunteina tuli mieleeni, että miksi jättäisin pois muut näperrysrakkauteni eli muutenkin omien vaatteiden tekemisen sekä hiusten näpertämisen. Hiuksista siis lähinnä kuiturastat, peruukit sun muut.
Ja tosiaan, kiitos Ilonalle, joka pitää cosplayblogiaan täällä. Hänen innostamanaan viitsin itsekin ruveta hommaan.

Olen siis ommellut aivan pikkukakarasta lähtien, alkuun niin että äiti kertoi aina mikä sauma seuraavaksi ommellaan, mutta siitä siitä olen sitten oppinut omatoimiseksi taituriksi. Cosplay alkoi kiinnostaa lukion ensimmäisellä ja ensimmäinen cosplay tulikin Animecon V vuonna 2007. Ystäväni kanssa keksimme kuinka loistavaa olisi cossata hattivatteja ja eihän hattivatti koskaan liiku yksin, joten hommasimme kavereita mukaan! Viiden hattivatin ryhmä sitten huvitti kanssaconittajia viikonlopun ajan..Tästä innostuneena aloin jo miettimään seuraavaa cossiani, joka tuli olemaan Dokuro-chan Bokusatsu Tenshi Dokuro-chanista. Dokuro-chanin pikkupöksyt vilkkuivat viikonlopun ajan Kirsikankukkacon II vuonna 2008.


Seuraavaksi oli vuorossa jo vuodesta 2007 suunnitteilla ollut unelmacossini: Kefka. Kefka oli ensimmäinen suurempi cossini ja rahaa siihen meni enemmän kuin mihinkään cossiin sen jälkeen (toistaiseksi). Rahaa meni erityisesti kasvomaaleihin, kiinnityspuuteriin yms. koska en ennestään sellaisia omistanut. Satsaus onneksi kannatti: sijoituin Nekoconin cosplaykisassa toiseksi, sekä sain "Värikäs eläytyminen" -kunniamaininnan. Kefka sai toisenkin esiintymisen seuraavana vuonna Traconissa, tällä kertaa hivenen epäonnistuneella peruukilla. Tuosta lähti minun peruukinmuokkaukseni käyntiin. Kuvasta kiitos Ville Huovilalle.
Tämän jälkeen oli vielä pakko saada samalle kesälle Animecon VI joku cossi. Rahaa ei ollut paljon joten tein ghettocossin Tonberrysta. Ajatuksena ei ollut tehdä minkään tietyn Final Fantasyn Tonberryä vaan ylipäätään Tonberry.Sitten Tsukiconin lauantai mentiin jännittävällä hiushärpäkkeellä sekä sunnuntai "Lady Kefkalla", eli Kefkan jämäkankaista tehdyllä hameella, Kefkan paidalla ja randomasioilla yhdistettynä asuun. Tietysti myös Kefka tyylinen meikki!
Lauantain puvussani tutustuin hiuslisäkkeisiin ja niissä cyberloxiin ja foamiin. Toivoisin lisää tilaisuuksia, missä käyttää noita niin kehtaisin ruveta tosissani väsäämään tuollaisia otusperuukkeja. Hame on joskus kauan sitten itse tekemäni, muovimaisesta verhokankaasta sekä rakas itseommeltu muumitakki.Seuraava uusi cossi tuli Kitaconiin 2009, Amanon Setzer sekä pehmolelu Ultros. Setzeriin en ole lainkaan tyytyväinen, paitsi takkiin. Peruukki ei toimi, eivätkä kengät.. Muutenkin minua mietityttää miksi edes cossasin kyseistä hahmoa. Takin tekeminen oli kuitenkin hauskaa: vietin kultakoristelujen parissa kuusi tuntia putkeen kouluni kuvaamataidon luokassa. Ultrokseen olen erittäin tyytyväinen, tahtoisin ottaa hänet mukaan jokaiseen coniin! Cosplaykisasta Ultros saikin maninnan: "Kisan parhaat lonkerot".

Kitaconin toisena päivänä ryhdyin absurbiksi: cossasin Lifestreamia Final Fantasy VII! Suunnitelmana oli, että ystäväni olisi ollut Holy kanssani, mutta puku ei valmistunut kyseiseen tapahtumaan. Asia korjattiin kesällä Animeconissa lisänä vielä yksi absurdi cossi: Meteor!


Lifestreamin pukua oli ihanaa väsätä, ei tarvinnut tehdä täysin kuvan mukaista vaan sai improvisoida. Rakastin varsin siipihärpäkkeiden tekoa, unohduin niiden pariin yhdeksi päiväksi! Kun tuli niiden kuljetuksen aika, kirosin itseni melko moneen otteeseen..

Myös Meteorin pukuun pääsin vaikuttamaan, mutta harmillisesti jouduimme menemään hyvin pienellä budjetilla puvun suhteen..

Animeconin lauantaina ja sunnuntaina liikuinkin lähes alasti. Olin suunnitellut tekeväni Shivan Final Fantasy X, mutta kun näin kuvat Bakaconissa olleesta Shivasta, päätin etten samaa rupea tekemään. Ihomaalit oli kuitenkin jo ostettu, mikä siis neuvoksi? Amanon Shiva! Jälleen yksi cosseista, joissa pääsin improvisoimaan materiaalin puuttuessa. Tästä cossista pidän kaikista eniten tähän mennessä tekemistäni.
Peruukin tekeminen oli jännittävää, varsinkin kun onnistuin pilaamaan sinisen värin edellisenä iltana! Tietenkin minun oli pestävä se pois ja ruvettava väsäämään uudestaan. Voitte varmaan kuvitella stressin.. Mutta onneksi toisen pystyyn nostamisen jälkeen peruukista tuli parempi kuin aiemmin.Tästä improvisoinnista innostuneena tein Ropeconiin 2009 White magen. Jälleen kerran, ei mistään tietystä Final Fantasysta, vaan vähän kuin minä White magena. Puku on tehty äitini vanhoista lakanoista ja White mage -talvitakki ylijääneistä punaisista kolmioista. Keppi on isäni tekemä, paitsi tietenkin minun koristelemani. Kurjakkeen pää ei halunnut pysyä kasassa ja on vieläkin huoneeni nurkassa pää katkenneena..

Ropeconiin tein myös ghetto-Hojon, josta tuli ghetompi kuin ajattelin, koska en saanutkaan labratakkia kaveriltani lainaan. Peruukkikin on niin huono, että kun teen uusintaversion, joudun ottamaan täysin alusta. En siis edes laita kuvaa tänne.


Cosplaygaala 2009 sekä Zorn ja Thorn. Sijoitus ryhmäkilpailussa kolmas. Näiden pukujen kanssa meillä oli turhan kiire, josta johtuen esimerkiksi kengät ovat perseestä. Jotkut muutkin ratkaisut olisivat voineet olla parempia, mutta pidän tässä cossista.
Tämän jälkeen olen randompukuillut kirjamessuilla sekä Paris manga & scifi showssa. Seuraava oikea cossi tulossa Lovin' Japaniin huhtikuun lopulla.


Hiukset alkoivat kiinnostaa erityisesti yläasteella, jolloin ensin laitettiin otsatukka vihreäksi, myöhemmin kuljettiinkin jo puoli tukkaa vihreänä. Jälkeenpäin on kokeiltu väriskaalaa laidasta laitaan, pitkää, lyhyttä, kaljua, kuiturastoja.. Mutta vielä on kokeilematta!

Yksi hiuskuva iloksi. Blogista tulee siis löytymään skitsoilujani cossieni, hiuksieni ja omien vaatteideni suhteen. Minulla on aina liian monta projektia käynnissä yhtä aikaa, kuten tällä hetkellä kolme cossia, yhdet kuiturastat ja ostinhan kankaan omaan mekkoonikin.. Mutta näistä lisää päivitystä myöhemmin.

Edit: Kuvat kyllä ovat asettuneet tosi huonosti tähän. Jatkossa paremmin!

2 kommenttia:

  1. Tykkään. Tykkään siitä, että teit tämän, tykkään tekemistäsi jutuista ja odotan innolla jatkoa.

    Eikö olekin jännää, kuinka itse näkee omissa tekeleissään sen miljoona virhettä, kun todennäköisesti joku toinen ei näe esitellyssä työssä mitään vikaa?

    VastaaPoista
  2. Jeah! Lisää ihanien ihmisten blogeja ihanista asioista, joista voi hakea inspiraatiota ja ihailla ihania pukuja!

    VastaaPoista