sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Kauluskriisi

Tänään innostuin tekemään Kunikon cosseja eteenpäin. Ensiksi leikkasin viimeinkin kappaleet Kunikon vankilapukuun, jonka jälkeen rupesin säätämään koulupuvun kauluksen kanssa. Joka osoittautuikin vaikeammaksi kuin kuvittelin..

Kauluksiahan olen jonkun verran tehnyt ja muokkaillut, mutta yleensä kaulukset ovat olleet pystykauluksia. Pystykaulushan on äärimmäisen helppo tehdä, leikkaa vain oikean mittaisen suoran kappaleen ja städääm, se on siinä. Seilorikaulusta en ole koskaan tehnyt, mutta sen verran osasin päätellä, että tähän pitää leikata vähän muotoa, kun sen pitää laskeutua alaspäin. Aloitin helpoimmasta, eli katsoin mallin kauluksen kaavaa, mutta huomasin tämän käyttökelvottomaksi. Kaulus oli nimittäin tehty jotenkin oudosti kahdesta kappaleesta, jota en vain käsittänyt. Tähän taustatietona: yritin etsiä käsityölehtiä kirjastosta, mutta eihän siellä oltu kuultukaan moisista ja kauhean etsinnän jälkeen löysin lehtikaupasta käsityölehden, jossa oli juuri ja juuri varteenotettavia malleja, joita tosin on täytynyt muokkailla HUOMATTAVASTI. Jos olisin kotosuomessa, olisin etsinyt vähän paremman mallin tähän hommaan..

Mutta ei pienistä luovuteta! Seuraavaksi lähdin mallaamaan kaulusta leivinpaperille. Niin tosiaan, teen kaikki kaavani leivinpaperille. Tapa on opittu äidiltäni ja hämmennyin joskus vuosi sitten kun kuulin kaavapaperista..
Näin katsellaan miten kaartuu. Tästä tekemääni kaavaan en ollut tyytyväinen, joten yritetääs toisella tavalla.Näitä säätelin jonkin aikaa kunnes meni vain hermot ja katsahdin neuvoa internetin ihmeellisestä maailmasta, josta löysin kuvan kauluksen kaavasta. Niinpä katsoin vain paidasta kauluksen sisäkaarteen pituuden ja piirsin muuten vapaalla kädellä. Sitten leikkasin ja testasin paitaan.
Kiinni nuppineuloilla ja jännitys miltä näyttää päällä..Hyvin toimii, kunhan leikkaa kankaasta vain pidemmäksi! Valitettavasti voin näyttää teille kuvan paidasta ainoastaan hyvän ystäväni Herra Tuolin päällä, mutta ehken siitä jotain selvää saa.

Tietenkään kauluksen tekeminen ei jatkunut menestyksekkäästi: intouduin liikaa tästä onnistumisesta ja unohdin leikata saumanvarat. No tietenkinhän piti sitten leikata uusiksi, liian pienihän se ilman saumanvaroja väistämättä on.Tässä siis todistusaineistoa tästä kankaan tuhlauksesta. Onneksi voin lohduttautua sillä, ettei kangas ollut kallista, 4€ metri! Eikä edes ole mitään lakanakangas-laatua, vaan ei yhtään läpinäkyvää ja tukevaa kangasta. Sanon vain että Ranskan kangaskaupat ovat sydän.

Menenee jonkun aikaa että pääsen eteenpäin kauluksen kanssa, koska en pääse silittämään tukikangasta. Silitysrauta nimittäin päätti yhtäkkiä viime viikolla irtisanoa itsensä, on/off nappi jäi kiinni sormeen! Tietysti yritin laittaa asiat paikoilleen siinä, mutta ei se vain alkanut pelittää. Host äiti menetti hermonsa, on joutunut ostamaan jokaiselle au pairille uuden silitysraudan. Toivotaan, ettei uuden hankkimiseen mene hirveän kauan, niin cossien, kuin kasvavan silitysvuorenkin takia. Pitää tehdä cosseja nyt vain niin pitkälle kuin ilman silitysrautaa pystyy. (eli ei pitkällekään..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti