lauantai 31. heinäkuuta 2010

Härpäke nro 2

Minun on pitänyt jo kahteen coniin, jonne en ole jaksanut väsätä cossia, tehdä sellainen söpö pikku hattu, josta tulee nyörit kivasti leuan alle ja on niin paljon pitsiä, että oksettaa. Ensimmäinen kerta oli vuoden 2009 kirjamessut, jonne sitten tein seuraavan härpäkkeen:


Hei, olen härpäke!

Härpäke oli sitten niin hauska, että käytin sitä Ropeconissa lauantai-iltana. Discolarpissa se sitten pääsi oikeuksiinsa, nuo putkilot kun hohtavat UV-valoissa.Toivon vielä löytäväni jostain hei, olen tulikärpänen -kuvan.

Ropeconiin sunnuntaille suunnittelin sitten väsääväni sen hatun, mutta kuinkas kävikään. Kehittelin taas jotain aivan muuta.


Näillä lähdettiin liikkeelle. Valkoisia jämäkankaita, tukikangasta, dyykattuja tekokukkia, pala patjaa, nättiä verkkoa, hiusklipsu sekä kuumaliimapyssy ja liimaa.

Leikkasin patjasta mukavan mallisen palan, jonka jälkeen tein siihen sopivat kangaspalat. Silitin niihin molempiin tukikankaat, ompelin yhteen, käänsin pienen reiän kautta, laitoin patjan palan sisälle ja ompelin käsin kiinni. Sitten ompelin satiinista putkilon, jonka käänsin oikein päin ja laitoin rautalankaa sisälle. Ompelin käsin sen kiinni alustaan (eli siihen kankailla päällystettyyn patjan palaseen) ja kiinnittelin sinne höyheniä, joiden päälle tekokukkia sekä viimeiseksi silaukseksi nätin verkkotylliasian. Hiusklipsun kiinnitin alle kuumaliimalla sekä ompelin siihen pienen kangaspalan, jota ompelin myös alustaan. Valmis härpäke numero 2 näyttää tältä:

Ainoat asiat, mitä härpäkkeeseen jouduin ostamaan, olivat se hiusklipsu (2,50€) sekä verkkotylliasia (ostin puoli metriä, maksoi 3,70€). Tällä hetkellä melko rahattomalle minulle se kävi mainiosti.

4 kommenttia:

 1. Vau, härpäke nro 1 on todella vänkä, ja härpäke nro 2 näyttää puolestaan tosi herkulliselta. Tykkään!

  VastaaPoista
 2. Komppaan edellistä, hienoja ovat kummatkin!
  Taisin muuten nähdäkin sinut Ropeconissa, mutta en tietenkään tajunnut sitä paikan päällä enkä osannut tulla tervehtimään... Ehkä ensi vuonna. :c

  VastaaPoista
 3. Miäkin näin sinut Wepi, mutta kun ujostutti. :/

  VastaaPoista