perjantai 30. heinäkuuta 2010

Animelapsi hikisten larppaajien maassa

Ropecon on vain Suomen parhaiten järjestetty con. Tosin joka vuosi ennen sinne menoa minua vain jänskättää, että olenko minä nyt tarpeeksi roolipeli-ihminen? Enhän minä ole koskaan kunnolla larpannutkaan! Jotenkin pelkään, että minut luokitellaan siihen fucking eksyneet animehörhölapset -kategoriaan, enkä viihdy koko tapahtumassa lainkaan. Väärässä olin tänäkin vuonna! Ainakin viihtymisestäni siis.

Perjantaina saavuimme niin myöhään, että kavereita moikattuani suuntasin smökkiin nukkumaan. Lauantaina heräsimme aikaisin, että sain laitettua kaverini hiukset nätisti. Otin nimittäin viikonlopun tavoitteekseni pitää kaverini hiukset söpöinä! Hän taisi kylläkin loppuvaiheessa kyllästyä koko touhuun.. Lauantain asumme siis!


Myö ollaan Karibianmeren haisevat jalkahikipiraatit, yarr.Nyahahahaa, ryöstösaaliina lolitahame!Julma salakuva toisen seuratessa FFFightia, voivoi.

Lauantaiaamu meni siis laittaessa tukkaa, mutta suuntasimme kuitenkin kolmeksi seuraamaan Visual Gay's random fightia, mikä tosiaan oli melko random, niin Gayn, kuin muidenkin osallistujien puolesta. Tuli itsekkin heitettyä yksi fighthistoriani huonoimmista fighteista, mutta eiköhän sitä kohta ala oppimaan, että suunnittelee fightejaan vähän enemmän etukäteen, eikä unohda siinä fightaamisen tiimellyksessä, että mitäs pitikään tehdä. Fightissa oli muutamia ihaaania asioita.


Nämä olivat kyllä yksi FFFightin, ei KOKO Ropeconin ihanimmista ilmestyksistä.


Kuten myöskin tämän herran paluu.

Fightin jälkeen pyörittiin vähän ja suunnattiinkin sitten jo saunaan sekä uimaan siihen mukavaan suolaiseen lammikkoon. Sen jälkeen oli taas kiire laittamaan tukkaa sekä naamaa ja kiiruhdettiin Discolarppiin.


Melko nopeasti siinä hyppiessä luovuin kengistä.

Seuraavana aamuna kuuntelin puolet Semihistoriallinen rooliasu: tekstiilit ja käsityötekniikat -luennosta. Luento oli avartava ja harminkin kun en sitä kokonaan ehtinyt kuuntelemaan. Luennoitsija selkeästi osasi hommansa ja tiesi asioista, eikä suoraan ruvennut huutamaan "NÄIN EI SAA TEHDÄ" materiaaleille ja tekniikoille, jotka eivät hänen mielestään olleet täysin toimivia. Automaattisesti rupesin vertaamaan tätä päässäni erääseen cosplayluentoon, jota aikoinaan kävin kuuntelemassa..

Rupesinkin miettimään, onkohan larppaajien keskuudessa ns. elitistilarppaajia, jotka valittavat toisten asujen jokaisesta asiasta? Uskoisin larppaajilla olevan rennompaa, kun miettii esimerkiksi Naruto-larpin Rock Leen sähköteippikulmakarvoja.. Tai, tällaisesta esimerkiksi olen kuullut, mutta kertokaa, jos olette kiinnittäneet huomiota asiaan.

Ropeconiin, höm. Oli hienoa käydä testaamassa arpivahaa arpivahatyöpajassa ja tehdä itselleen oikein mojova arpi.


Holy shit!

Arpivaha on aika jännää. Avainsana sen käsittelyssä on perusvoide, sillä tapaa se ei jumitu sormiin, kun sitä käsittelee. Vanhojen, ei paljon näkyvien arpien teossa pajan pitäjä suositteli pelkkää maskeerausta. Ymmärään kyllä hyvin, miksi. Vaha ei koskaan jähmety iholla kunnolla, koska ihminen on lämmin. Sen kanssa pitää siis olla koko ajan varovainen, ettei osu mihinkään. En tiedä, tuntuiko minusta vain, mutta ihan kuin se vaha olisi menettänyt vähän muotoaan siinä ajan kuluessa. Sitten kerottiin sellainenkin asia, että vahaa voi käytön jälkeen säilöä ja käyttää uudestaan, varsinkin jos ei ole maalannut sitä lainkaan. En itse tullut ajatelleeksi.

Sunnuntain viimeiseksi ohjelmaksi jäi live-tetris, jonka jälkeen istuttiin junassa kotia päin.


Yritin olla elegantti tai jotain.

Muuten, jos tämä viimein melkein nätiksi muokattu blogin ulkonäkö aiheuttaa jollekulle epilepsiaa, ilmoitelkaa niin voin tehdä asialle jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti